Vijesti
Politika
Zagreb
Članovi Predsjedništva BiH s Oreškovićem: Hrvatska podržava put BiH u EU i NATO
10.03.2016. 12:00
Izvor: mojportal.ba
Članovi Predsjedništva BiH s Oreškovićem: Hrvatska podržava put BiH u EU i NATO
Republika Hrvatska još jednom je potvrdila svoju podršku Bosni i Hercegovini na njenom putu prema članstvu u Evropskoj uniji i NATO savezu, rečeno je tokom današnjeg susreta u Banskim dvorima predsjednika Vlade Republike Hrvatske Tihomira Oreškovića s predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem te članovima Predsjedništva Bakirom Izetbegovićem i Mladenom Ivanićem, javlja Anadolu Agency (AA).
Razgovor je bio fokusiran na bilateralne odnose, koji su ocijenjeni kao odlični. S obzirom da je zajednička suradnja od strateškog interesa za obje države, izražena je politička volja da se odnosi strukturiraju u smislu organizacije zajedničke sjednice vlada.
Razgovaralo se i o konkretnim potezima za rješavanje preostalih otvorenih pitanja kao i načinima poboljšanja gospodarske suradnje, a posebno u sektorima infrastrukture i energetike.
Također, razgovaralo se i o problemu migrantske krize s posebnim naglaskom na buduću suradnju u kontroli i zaštiti granice.
Sastanku su prisustvovali i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko, potpredsjednik Vlade Božo Petrov i ministar vanjskih poslova Miro Kovač.