Vijesti
Politika
Za bošnjačke političare rat očito još nije završen
28.03.2016. 12:00
Izvor: Moje Vijesti
Za bošnjačke političare rat očito još nije završen
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da nema sumnje da će bošnjački političari i dio međunarodne zajednice pokušati da “zloupotrijebe presudu Radovanu Karadžiću i udare na temelje RS”, te poručio da im to neće poći za rukom jer “RS čuvaju Ustav, Dejtonski sporazum, a najviše volja srpskog naroda za jačanjem autonomije entiteta”.

Dodik je, govoreći o kritikama koje su iz Sarajeva upućene na adresu premijera Srbije Aleksandra Vučića, koji je poručio da će Srbija da sačuva RS od prijetnji, konstatovao da bošnjačka histerija i paranoja ne prestaju.

“Srbija vodi veoma korektnu politiku prema BiH uz potpuno uvažavanje suvereniteta BiH i svih naroda, ali za bošnjačke političare rat očito još nije završen”, rekao je predsjednik Srpske za “Večernje novosti”.

Dodik je istakao da vlast i opozicija u Republici Srpskoj imaju jedinstven stav da je “presuda Karažiću političke prirode i da neće dozvoliti da se njenom zloupotrebom ugrozi ustavna pozicija RS”.

“Jasno je rečeno da genocida nije bilo u sedam gradova u BiH. Bošnjaci bi morali konačno da počnu da poštuju RS. Nikako da shvate – što je veća njihova mržnja prema RS-u, to je jača naša želja i volja za samostalnošću”, poručio je Dodik.

Dodik je poručio da će Republika Srpska staviti na raspolaganje odbrani Radovana Karadžića sve institucije i timove koji se bave pitanjima ratnih zločina, kao i svu materijalnu i finansijsku pomoć da bi se pripremila što kvalitetnija žalba, a s ciljem da sudsko vijeće promijeni odluku.

“Karadžić je stvorio Republiku Srpsku i bio je srpski lider kada je našem narodu bilo najteže i obaveza je RS da mu pomogne”, zaključio je Dodik.