Vijesti
Politika
BiH uživa podršku Evropskog parlamenta
12.05.2016. 12:00
Izvor: Moje Vijesti
BiH uživa podršku Evropskog parlamenta
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić susreo se sa predsjednikom Evropskog parlamenta Martinom Schultzom kojeg je upoznao sa aktuelnim dešavanjima u BiH s fokusom na evropske integracije BiH.

Zvizdić je informisao Schultza o reformskim procesima u BiH. Istaknuo je da svi nivou vlasti ozbiljno i predano rade na ispunjavanju planiranih zadataka što pokazuje visok nivo implementacije Reformske agende u jednom kratkom vremenskom periodu.

Naglasio je da je posvećenost reformskim procesima u BiH neupitna i da je sada pravi trenutak da se iskorakom na evropskom putu ti pozitivni pomaci podrže, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Schultz se zahvalio na prilici da razgovara o Bosni i Hercegovini i istaknuo važnost jačanja evropskih veza sa Zapadnim Balkanom. Naglasio je važnost međuparlamentarne saradnje u tom procesu i bitnost jačanja veza između evropskih i bh. parlamentaraca. On je čestitao na obnovi i otvaranju džamije Ferhadija u Banjaluci, događaju koji pokazuje da je BiH demokratska država koja podržava međuetničku toleranciju. Dodao je da je Bosna i Hercegovina i sada evropska zemlja koja uživa veliku podršku Evropskog parlamenta.

Sastanku je prisustvovao direktor Direkcije za evropske integracije BiH Edin Dilberović.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić se prije sastanka sa predsjednikom Evropskog parlamenta Martinom Schultzom upisao u Knjigu visokih zvanica Evropskog parlamenta.