Vijesti
Politika
Dođe mi da izađem iz Parlamenta i da ga napustim
15.06.2016. 14:30
Izvor: Moje Vijesti
Dođe mi da izađem iz Parlamenta i da ga napustim
Državnim parlamentarcima obratio se poslanik Sadik Ahmetović koji je kazao kako mu dođe da napusti Parlamentarnu skupštinu BiH i tako iskaže protest što se ne rješava problem djece u entitetu Republika Srpska, piše Patria.

Ahmetović je izrazio protest zbog činjenice da se u đačke knjižice umjesto bosanski jezik upisuje "jezik bošnjačkog naroda".

''Dođe mi da izađem iz Parlamenta i da ga napustim. Da tako iskažem svoj protest što i mi ništa ne radimo da riješimo ovaj problem. Neću davati nikakav prijedlog jer mi je jasno da on neće dobiti podršku, ali pozivam Kolegij Zastupničkog doma PS BiH i Vijeće ministara BiH da riješe ovo pitanje. Svi šute u ovoj zemlji. Šutimo mi, šute ovi iz međunarodne zajednice što ns posmatraju. Oni isto ne smiju ništa da pitaju Milorada Dodika jer ga se boje'' - kazao je Ahmetović.

Podsjećamo, roditelji bošnjačke djece iz Srebrenice odlučili su da svoju djecu neće slati na nastavu, smatrajući odrednicu "jezik bošnjačkog naroda“ koja se upisuje u njihova svjedočanstva i knjižice, diskriminirajućom.