Vijesti
Politika
Željko Komšić
Nije Milanović prvi koji 'kidiše' na našu državu
26.08.2016. 12:00
Izvor: mojportal.ba
Nije Milanović prvi koji 'kidiše' na našu državu
Povodom izjava bivšeg premijera Hrvatske Zorana Milanovića koji je na krajnje neprimjeren način govorio o suverenoj državi Bosni i Hercegovini, kazavši između ostaloga da je ona “big shit”, reagirao je i predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić.
Komšić kaže „da bi najlakše bilo Milanoviću opsovati sve po spisku, ali to ne bi riješilo problem“.
''Nije on prvi koji “kidiše” na našu državu, ali je zabrinjavajuće da takvo što izgovara neko ko je po političkoj vokaciji socijaldemokrata i europejac. Od izgovorenih riječi “big shit”, daleko je opasnija njegova poruka da u slučaju da dođe do odvajanja RS od BiH “oni” neće ostaviti Hrvate sa Bošnjacima.
Moj “kolega socijaldemokrata” javno je izgovorio ono što se već 21 godinu šuška i osjeća u zraku. Nije ovo Milanovićev lapsus, niti je kako je to rekao namjerno govorio jer je znao da ga snimaju.
Riječ je o kontinuitetu politike “Cvetković-Maček”, koja u Beogradu ima i previše svojih igrača, a u Zagrebu se to vješto skrivalo i pakovalo u priču “briga za Hrvate u Bosni i Hercegovini”.
Bilo je samo pitanje dana ko će se javno otkriti da je jedan od mačeka 21. stoljeća. Uklopio se bivši hrvatski premijer u matricu i scenarij koji se već pokušava ostvariti unutar Bosne i Hercegovine.
Dragan Čović pod vječitom krinkom borbe za hrvatsko pitanje, Milorad Dodik raspisivanjem referenduma, a Bakir Izetbegović svojim nesnalaženjem na državničkoj i liderskoj poziciji koji ovom dvojcu daje od države sve što požele pokušavaju dovršiti podjelu BiH kakvu nacrtaše na salveti svojevremeno Tuđman i Milošević.
Kao što sam prije nekoliko godina poručio bivšem srbijanskom premijeru Vojislavu Koštunici da drži prste dalje od BiH jer bi mogao dobiti i po prstima i nosu, istu poruku sada upućujem “kolegi socijaldemokrati” Milanoviću i svima kojima je cilj podjela države za koju smo se borili i krvarili.
Svi vi koji razmišljate kao Milanović nemojte to raditi! Nemojte ni pokušati da podijelite ovu zemlju kako ste isplanirali. Pokušate li, vidjet ćete, da ni mi koji nemamo rezervne domovine, kojima je država BiH svetinja i koji se i danas u miru borimo za nju kao što smo i tokom agresije, nismo za odbaciti!'', poručuje Komšić.