Vijesti
Politika
Danas se održava redovna sjednica Predsjedništva BiH
03.10.2016. 12:00
Izvor: Moj Portal
Danas se održava redovna sjednica Predsjedništva BiH
Redovna sjednica Predsjedništva Bosne i Hercegovine zakazana je za danas. U najavljenom dnevnom redu predloženo je više odluka o pokretanju pregovora radi zaključivanja međudržavnih sporazuma.

Među najavljenim aktima su sporazumi o saradnji između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i vlada Makedonije, Srbije te Crne Gore u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

Predloženo je i davanje odobrenja za zaključivanje protokola između ministarstava vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i Republike Bjelorusije, kao i memoranduma o razumijevanju ministarstava vanjskih poslova BiH i Gruzije.

Izvještaj o izvršenju budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza za period januar - juni 2016. godine također je u najavljenom dnevnom redu.

Pred članovima Predsjedništva bit će i prijedlog odluke o prihvaćanju i određivanju potpisnika za sporazum BiH i Evropske unije o učešću BiH u "Trećem programu za djelovanje Unije u području zdravstva (2014.-2020.)", potom za sporazum o izmjenama i dopunama Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Slovenije o zapošljavanju državljana BiH u toj zemlji.

Dvogodišnji sporazum o saradnji između BiH i Regionalnog ureda Svjetske zdravstvene organizacije za Evropu 2016.-2017., prihvaćanje prijema Republike Kazahstan i Kraljevine Saudijske Arabije u članstvo Haaške konferencije za međunarodno privatno pravo, također su među više drugih najavljenih tačaka dnevnog reda.