Vijesti
Politika
Stranke su najsigurnije i najprofitabilnije kompanije
23.11.2016. 12:00
Izvor: Moj Portal
Stranke su najsigurnije i najprofitabilnije kompanije
Državnog zastupnika Senada Šepića oštro je kritikovao predsjednik SDA Bakir Izetbegović, zbog njegovih oštrih stavova o stranci.

Šepić smatra da su Bošnjaci zbog loše politike SDA izgubili Srebrenicu. U Velikoj Kladuši u utrci za načelnika pobijedio je ratni zločinac Fikret Abdić

''Ovo je najgori rezultat SDA na lokalnim izborima, uzimajući u obzir da je pored Srebrenice SDA izgubila Bihać, Zenicu, Vitez, Vareš, Kalesiju, Lukavac, Maglaj, Visoko, Goražde, Bužim, Zavidoviće... SDA je potučena do nogu u Krajini'' – rekao je Šepić nakon Lokalnih izbora u BiH 2. oktobra.

''Nisu uspjeli zadržati ni ono što je rahmetli predsjednik Sulejman Tihić i tadašnja SDA sama donijela na lokalnim izborima 2012. godine... Ako gledamo državu u cjelini, a tako bi trebali i morali uvijek, SDA više nije najjača stranka u državi, nego je to nažalost Dodikov SNSD'' – dodao je Šepić.

Izetbegović je Šepiću poručio da je od SDA dobio sve ono što ni od jedne druge stranke ne bi mogao dobiti. Na prvom mjestu lagodan život i enormno visoke plaće. Ako mu SDA ne valja neka potraži bolju stranku. U svakom slučaju ne bi trebao da govori mnogo.

''Kada jedan mladi čovjek sa 35 godina postigne takav komfor, takav stan, takvu društvenu poziciju, takvu plaću, takvu mogućnost da putuje po svijetu, takvu mogućnost da priča šta god hoće, on počne iznositi takve tvrdnje i govoriti da treba neka bolja SDA, pa za njega nikada bolje stranke, koja će mu to omogućiti, neće biti. On sa svojih 35 godina živi u ovom centru BiH u koji je došao, bolje nego najbolji branioci zemlje, akademici, pisci, dobitnici nagrada za film i režiju, sportisti... I njemu ovakva stranka ne valja, treba bolja i vjerovatno će bolju i potražiti'' - zaključio je Izetbegović.

Izetbegović je javno priznao sve ono što građani u zemlji odavno znaju.

Otkrio je neku vrstu javne tajne. Izetbegovićeva poruka Šepiću može se iščitavati kao matrica po kojoj funkcioniše SDA, ali i većina drugih političkih partija u zemlji. Stranka je kompanija i radi za interese isključivo svojih članova. Članovi samo trebaju da šute.

Da je Šepić htio šutjeti, mogao je još profitirati.

Ako je stranka Šepiću obezbijedila lagodan život, ne životare ni ostali članovi. Oni visokorangirani imaju i više nego im treba. Nižerangirani imaju taman koliko im treba.

Svi koji nisu članovi stranke nemaju ni koliko im treba za normalan život. Nije važna stručna već politička podobnost.

Izetbegović je u svojoj poruci Šepiću otkrio da zna za takvu politiku u stranci. Samo se o tome do sada šutjelo. Šutjelo bi se i dalje da Šepić nije izazvao Izetbegovića.

Prema prvim reakcijama na društvenim mrežama Izetbegovićevu poruku glasači nisu shvatili na pravi način. Javnost se dijeli na one koji podržavaju Šepića, i oni koji su uz Izetbegovića. Političar koji radi i treba da bude plaćen. O matrici da ne uspijevaju stručni već stranački ljudi, niko još nije progovorio.

Građani bi trebali kazniti ovakvu politiku. Ovakav način upravljanja državom ne može donijeti prosperitet u zemlji.

Za reforme su potrebni stručni, a ne podobni.