Vijesti
Politika
Unutarstranačke podjele
Otkazan sastanak Izetbegovića i Ahmetovića
29.11.2016. 12:00
Izvor: mojportal.ba
Otkazan sastanak Izetbegovića i Ahmetovića
Iako ranije dogovoren i najavljen današnji sastanak predsjednika SDA Bakira Izetbegovića i državnog zastupnika Sadika Ahmetovića odgođen je do daljnjeg.
Ovu informaciju potvrdio nam je Ahmetović.
''Sastanak neće biti održan zbog obaveza koje predsjednik ima, a koje ja poštujem. Srebrenica je mali gradić u istočnoj Bosni koji ima najveći poslijeratni problem jer smo tamo ostali bez načelnika i skupštinske većine.
Može čekati sastanak još koji dan dok potpredsjednik i predsjednik Regionalnog odbora Srednje Podrinje Edin Ramić i Dževad Mahmutović potpuno ne unište i ono malo što je iza njih ostalo od proteklih izbora.
Osuđeni smo na čekanje. Moj status u stranci je potpuno nebitan u odnosu na položaj i stanje Bošnjaka u općini koja bi trebala biti prioritet svih nas'', pojašnjava Ahmetović.
Opštinska organizacija donijela je prije nekoliko dana odluku o smjeni Sadika Ahmetovića sa funkcije potpredsjednika OO SDA Srebrenica i člana Regionalnog odbora SDA Srednje Podrinje.
Ahmetoviću je izrečena i opomena pred isključenje iz stranke. Opomenut je i odbornik u Skupštini opštine Srebrenica Alija Tabaković.
Nakon toga oglasilo se pet odbornika SDA u Skupštini opštine Srebrenica koji su pružili podršku Ahmetoviću.