Vijesti
Politika
Sarajevo
Skandal u CIK-u: Čovićev igrač Rogić tražio da slučaj Stolac vode isključivo Srbi!
08.12.2016. 12:00
Izvor: mojportal.ba
Skandal u CIK-u: Čovićev igrač Rogić tražio da slučaj Stolac vode isključivo Srbi!
Na današnjoj sjednici Centralne izborne komisije BiH, član Vlado Rogić svojim je neprimjerenim zahtjevom otvoreno pokazao šta znači segregacija i međunacionalna podjela što do sada u radu ovog tijela nikada nije zabilježeno.
Tokom razmatranja tačke dnevnog reda koja se ticala odluka Apelacionog vijeća Suda BiH vezano za Stolac, Rogić je od ostalih šest članova CIK tražio da ovaj predmet vode isključivo Srbi uposleni u sekretarijatu CIK-a!?
Na ovaj njegov zahtjev oštro su reagirali predsjednik CIK-a Ahmet Šantić i član Suad Arnautović, koji su ga upozorili da je riječ o do sada neviđenoj diskriminaciji i segregaciji.
Rogić je svojim zahtjevom samo potvrdio sve što je do sada u medijima pisano, a to je da je Stolac 2. oktobra postao grad slučaj, te da je žrtva političkog dogovora Dragana Čovića i Milorada Dodika.
Čović je pomogao Dodiku da se Srebrenica riješi u CIK-u, a sada mu Dodik vraća uslugu na Stocu.
Lider HDZ BiH svim silama nastoji da izdejstvuje odluku kojom će sa liste kandidata za načelnika biti skinut Salmir Kaplan. Nakon što bude donesena odluka o poništavanju izbornih rezultata te donesena odluka o ponavljanju izbora u Stocu ostao bi kao jedini kandidat za načelnika Stjepan Bošković.