Vijesti
Politika
Sastanak Radne grupe SDA sa četvoricom zastupnika
26.12.2016. 12:30
Izvor: Moj Portal
Sastanak Radne grupe SDA sa četvoricom zastupnika
Radna grupa SDA koju čine zamjenik predsjednika Adil Osmanović i potpredsjednici Denis Zvizdić, Safet Softić i Asim Sarajlić danas će održati sastanak sa četvoricom državnih zastupnika koji su napustili Klub SDA u PD PS BiH, u zgradi Parlamenta BiH s početkom u 11:45 sati.

Zastupnici Šemsudin Mehmedović, Sadik Ahmetović, Senad Šepić i Salko Sokolović u razgovoru sa članovima Radne grupe pokušat će prevazići probleme te donijeti konačnu odluku da li će ostati dio Kluba SDA, odnosno vratiti se, ili će formirati svoj klub.

Osmanović je u intervjuu za Oslobođenje krajem prošle sedmice kazao da sa četvoricom poslanika treba razgovarati na korektan i prefinjen način jer oni nose SDA duboko u srcu i duši.

- Poznajući ih, oni se ne mogu zastrašivati, ne može im se prijetiti. On samo žele da se na otvoren način razgovara. Ubijeđen sam da sve ono što iznose Mehmedović i druge kolege to čine isključivo za dobrobit SDA - kazao je Osmanović.

Zamjenik predsjednika SDA također je potvrdio da kritike četvorice zastupnika imaju mjesta posebno u dijelu organizacije Kongresa i načina izbora rukovodstva.

- Vrh stranke će prihvatiti tako dobronamjerne prjedloge koji dolaze od četvorice poslanika - kazao je Osmanović te dodao da na posljednjem Kongresu (maj 2015.) snažni, sposobni i principijelni ljudi koji su osnivali SDA nisu prošli u rukovodstvo i da se zbog toga dešavaju ovakve stvari.