Vijesti
Politika
"Izvorna Srpska"
Vitomir Popović osnovao novu političku stranku u BiH
03.04.2017. 12:00
Izvor: klix.ba
Vitomir Popović osnovao novu političku stranku u BiH
U Jedinstveni registar političkih organizacija kod Osnovnog suda u Banjoj Luci upisana je nova politička organizacija Izvorna Srpska, čiji je predsjednik Vitomir Popović.
Većinu članova Izvorne Srpske čine članovi Izvorne srpske demokratske stranke, koja je prestala sa radom zbog problema nastalih nakon što joj je odbijena ovjera da učestvuje na lokalnim izborima prošle godine.
Osnovni ciljevi su im očuvanje i zaštita ustavnopravnog položaja Republike Srpske, zaštita i jačanje srpskog nacionalnog bića, te izgradnja društva na demokratskim principima, vladavina prava, društvo jednakih šansi, kao i posebna briga o borcima, ratnim vojnim invalidima, porodicama palih boraca i civilnim žrtvama rata.
"Ciljevi djelovanja ove političke organizacije je i smanjenje siromaštva, solidarnost, zaštita prava radnika i lica sa posebnim potrebama, ravnomjeran ekonomski razvoj Srpske, te ulaganje u obrazovanje, kulturu i sport, kao i briga o porodici i strategija za mlade, bolje i jeftinije zdravstvene usluge, zaštita životne sredine, kao i otvorenost za međunarodnu saradnju", saopšteno je iz Izvorne Srpske.