Vijesti
Politika
Novi konkurs DEI: 5.000 KM za logo i slogan s kojim će BiH ući u EU
16.10.2017. 12:00
Izvor: klix.ba
Novi konkurs DEI: 5.000 KM za logo i slogan s kojim će BiH ući u EU
Direkcija za evropske integracije Vijeća ministara BiH pozvala je sve zainteresovane osobe, profesionalne dizajnere, samostalne autore, kreativne timove i agencije da dostave prijedloge idejno-grafičkog rješenja vizuelnog identiteta (logo sa sloganom) procesa evropskih integracija BiH.
Osnovni cilj konkursa je izrada idejnog rješenja vizuelnog identiteta procesa evropskih integracija u BiH, odnosno loga i slogana procesa evropskih integracija u Bosni i Hercegovini.
"Vizuelni identitet treba da bude jedinstven i prepoznatljiv kako bi uz odgovarajuće komunikacijske aktivnosti, svakog pojedinca asocirao na Bosnu i Hercegovinu i težnju za članstvom u zajednici evropskih država, ali i na ideju i vrijednosti EU, te promjene koji put ka članstvu u zajednici evropskih država donosi", navode iz Direkcije za evropske integracije.
Konkurs je otvoren do 6. novembra 2017. godine do 15 sati, a pobjednik konkursa zaključit će s Direkcijom ugovor vrijednosti 5.000,00 KM.
Prijavu, Izjavu o korištenju predloženog rješenja, Izjavu o autorstvu, ovlaštenje kao i sam tekst konkursa možete preuzeti ovdje.
Podsjećamo, Direkcija za evropske integracije i ranije je raspisivala identičan konkurs za idejno rješenja vizuelnog identiteta procesa evropskih integracija naše zemlje.
Naime, 20. aprila pozvane su sve zainteresovane osobe, profesionalne dizajnere, samostalne autore, kreativne timove i agencije da dostave prijedloge idejno-grafičkog rješenja vizuelnog identiteta (logo sa sloganom) procesa evropskih integracija BiH.