Vijesti
Politika
PDP će predložiti kandidata ili za Predsjedništvo BiH ili predsjednika RS-a
24.01.2018. 12:00
Izvor: klix.ba
PDP će predložiti kandidata ili za Predsjedništvo BiH ili predsjednika RS-a
Predsjedništvo Gradskog odbora PDP-a Banjaluka podržalo je predsjednika ove stranke Branislava Borenovića i stranačko rukovodstvo u nastavku razgovora i postizanja konačnog dogovora o zajedničkim kandidatima Saveza za promjene za predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH po principu da jednog kandidata predloži SDS, a drugog PDP.
Predsjedništvo ovog odbora je na sinoćnjoj sjednici u Banjoj luci osudilo najavljeno poskupljenje grijanja, navodeći da je riječ o novom udaru vlasti, predvođene SNSD-om, na standard građana, i to nakon usvajanja akciza koje će izazvati lančana poskupljenja.
PDP smatra da je grijanje u Banjoj Luci ove sezone na veoma niskom nivou, tehnološki vraćeno u prošli vijek, te da je "nastavljeno i sa sumnjivim nabavkama".
"Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske podnijelo je krivičnu prijavu za jedinu nabavku mazuta koju je nova gradska vlast sprovela", saopšteno je iz ove partije.
U banjalučkom PDP-u smatraju da gradska vlast nastavlja "kontinuitet svih dosadašnjih SNSD-ovih vlasti koje nisu ispunile očekivanja građana".
Predsjedništvo banjalučkog PDP-a je na sjednici usvojilo i plan aktivnosti Gradskog odbora za period februar-mart.