Vijesti
Politika
Hadžiomerović: Neće Dodik kažnjavanjem ušutkati Bošnjake u RS-u
14.02.2018. 12:00
Izvor: klix.ba
Hadžiomerović: Neće Dodik kažnjavanjem ušutkati Bošnjake u RS-u
Šef Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS-a Mujo Hadžiomerović ocijenio je nerazumnim najave o dodatnom naoružavanju entitetske policije i kažnjavanju bošnjačkih zvaničnika u RS, jer iznose stavove koji se ne sviđaju Miloradu Dodiku.
"Velika nabavka vatrenog oružja za policiju RS-a je novo finansijsko iscrpljivanje ionako ugroženog budžeta, kojeg u velikom procentu pune i Bošnjaci u entitetu RS", kazao je Hadžiomerović za Fenu.
Upozorio je i da je neshvatljiva i neprihvatljiva prijetnja predsjednika RS-a Milorada Dodika da će za 20 posto smanjiti plaću potpredsjedniku Ramizu Salkiću, jer mu se ne sviđaju izjave koje daje.
"Da li Dodik time želi da spriječi finansijski kolaps, u koji je njegova vlast dovela RS", pita Hadžiomerović ističući da bi Dodik u tom slučaju trebao prvo smanjiti svoju plaću.
Entitetskom predsjedniku je poručio da ne može prijetnjama i kažnjavanjem zaustaviti bošnjačke predstavnike u vlasti entiteta RS da se bore za legitimna prava tog naroda.
"Bošnjake nakon 1992. godine ništa više ne može uplašiti, a neće ih ni pokolebati u borbi za njihova ustavna prava i slobode. Motiv za to ionako im nije novac", rekao šef Kluba delegata Bošnjaka u Vijeću naroda RS-a.