Vijesti
Politika
Konaković: Ugovor o kupovini zgrade u Nedžarićima za potrebe Vlade FBiH više ne važi
05.03.2018. 12:00
Izvor: klix.ba
Konaković: Ugovor o kupovini zgrade u Nedžarićima za potrebe Vlade FBiH više ne važi
Foto: Klix.ba
Predsjednik Vlade Kantona Sarajevo Elmedin Konaković kazao je kako više nije valjan ugovor o kupovini zgrade Javne ustanove Studentski centar u Nedžarićima za potrebe smještaja Vlade Federacije BiH.
On je na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo kazao da je ugovor sačinjen, ali da nikada nije potpisan jer je za takvo nešto potrebna saglasnost Parlamenta Federacije BiH.
Podsjetio je na brojne probleme u funkcionisanju federalnog nivoa vlasti kada je riječ o usvajanju budžeta, što je u konačnici dovelo do poništenja ugovora.
Kako kaže, Vlada FBiH trebala je Kantonu Sarajevo do 31. decembra 2017. godine uplatiti prvu tranšu od 15 miliona KM, ali do toga nije došlo.
S obzirom na to da ugovor više nije valjan, Vlada FBiH tražila je ponovno pokretanje procedure u vezi s ovim ugovorom, a dio novca trebao bi biti uplaćen u ovoj godini. Kako kaže, ostatak bi trebao biti uplaćen u idućoj budžetskoj godini.
On je rekao da smještaj Vlade FBiH predstavlja problem federalnim institucijama koje su smještene na nekoliko lokacija u glavnom gradu BiH.