Vijesti
Politika
Safer Demirović istupio iz Kluba SDA u Predstavničkom domu PSBiH
08.03.2018. 12:00
Izvor: 24sata.info
Safer Demirović istupio iz Kluba SDA u Predstavničkom domu PSBiH
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH počeo je današnje zasjedanje na kojem je poslanik Safer Demirović obavijestio poslanike da istupa iz Kluba Stranke demokratske akcije (SDA) u ovom domu, navodeći da u Tuzlanskom kantonu učestvuje u aktivnostima novog političkog projekta.
Prema usvojenom dnevnom redu, između ostalog, planirano je izjašnjavanje o izmjeni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, kojom se određuju novi koeficijenti za vojnike i dočasnike kako bi se djelomično poboljšao materijalni status najugroženijih kategorija u Oružanim snagama BiH.

Dnevni red dopunjen je sa zahtjevom poslanika Mirsada Mešića, Damira Bećirovića, Saše Magazinovića, Mirsada Đonlagića, Fehima Škaljića, Damira Arnauta i Denisa Bećirovića, kojim traže po hitnom postupku razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH.

Također, na sjednici se očekuje izjašnjavanje o zahtjevu poslanika Amira Fazlića za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopuni Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine po hitnom postupku.

Jednom od dopuna, poslanici su prihvatili da se na današnjoj sjednici očituju o razrješenju zamjenika direktora Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, koje je predložila Komisija za praćenje rada navedene Agencije nakon što je na tu funkciju Dragan Anđelić podnio neopozivu ostavku iz ličnih razloga.