Vijesti
Politika
Ivanić i Govedarica: Vode nas u sukob sa svijetom
19.06.2018. 12:00
Izvor: 24sata.info
Ivanić i Govedarica: Vode nas u sukob sa svijetom
Promjene u Republici Srpskoj kreću iz Banjaluke. Promjene su moguće samo sa ljudima, a Banjaluka je počela da se budi – poruka je koju su sinoć u razgovoru sa narodom poslali kandidati Saveza za promjene za predsjednika Republike Srpske Vukota Govedarica i srpskog člana u Predsjedništvu BiH Mladen Ivanić.
Govedarica, koji je i predsjednik Srpske demokratske stranke, rekao je da su važne dvije pobjede – 7. oktobra, ali i pobjeda naredne četiri godine nakon izbora.

"Mi smo tu, SDS sa svojim koalicionim partnerima, spremni da radimo za narod i Republiku Srpsku, jer bez toga posljednja šansa za izlaz iz mraka će propasti“, naglasio je Govedarica.

Predsjednik Srpske demokratske stranke je rekao da mu ne treba zakon o ispitivanju porijekla imovine.

„Onoga trenutka kada pobijedim, ja ću izaći pred građane, svu svoju imovinu pokazati i podnijeti neopozivu ostavku u kojoj će pisati da ako je moja imovina prešla jednu konvertibilnu marku od mojih primanja, moja ostavka će biti automatska i neopoziva“, zaključio je Govedarica.

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske i počasni predsjednik Partije demokratskog progresa Mladen Ivanić rekao je da je očigledno da Republika Srpska postaje zrelija, da ljudi slobodnije iskazuju svoje mišljenje, što je do nedavno bilo nezamislivo.

”Vrijeme je da vratimo dostojanstvo narodu, jer nam ne treba više da gledamo bahatost, nadmenost i drskost. Ova vlast nas uvodi u sukob sa cijelim svijetom, a način na koji nam se obraćaju i kako nas dijele upućuje da to rade i među narodom. Moja obaveza je bila da za izbore uđem u najteži politički sukob, da pokažem da u Republici Srpskoj može drugačije”, rekao je Ivanić.

Banjalučanima su se obratili i drugi lideri SzP, predsjednik NDP Dragan Čavić i Igor Crnadak (PDP).