Vijesti
Politika
Kolinda čestitala Erdoganu: Jačati trilateralni mehanizam s BiH
26.06.2018. 12:00
Izvor: 24sata.info
Kolinda čestitala Erdoganu: Jačati trilateralni mehanizam s BiH
Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uputila je čestitku predsjedniku Republike Turske Recepu Tayyipu Erdoganu povodom ponovnog izbora na dužnost predsjednika Republike Turske.
"S osobitim zadovoljstvom, u ime državljana Republike Hrvatske i u svoje osobno ime, upućujem Vam najsrdačnije čestitke u povodu Vašeg ponovnog izbora na dužnost predsjednika Republike Turske. Uvjerena sam kako ćete na toj odgovornoj dužnosti nastaviti Vaš predani rad za stabilnost i boljitak Vaše države i za dobrobit svih njezinih građana", navedeno je u čestitki.

Republika Hrvatska i Republika Turska kao dvije tradicionalno prijateljske države surađuju na mnogim područjima od zajedničkog interesa, podsjetila je Grabar-Kitarović, kako na bilateralnoj razini, tako i u okviru Sjevernoatlantskog saveza i mnogim drugim međunarodnim forumima.

"Vjerujem kako ćemo i u Vašem novom mandatu nastaviti zajednički raditi na jačanju našeg prijateljstva, savezništva te sveukupne suradnje, posebice one gospodarske gdje postoji veliki potencijal za unaprjeđenje s naglaskom na trgovinu, ulaganja, turizam i energetiku. Posebno bih izdvojila i našu suradnju na jačanju sigurnosti, stabilnosti i boljitka Jugoistočne Europe, s naglaskom na Bosnu i Hercegovinu gdje držim kako je od osobitog značaja jačanje trilateralnog mehanizma", poručila je Grabar-Kitarović.