Vijesti
Politika
SNSD povodom Vasićevih poruka: Ne komentarišemo sadržaje na Twitteru
12.07.2018. 12:00
Izvor: klix.ba
SNSD povodom Vasićevih poruka: Ne komentarišemo sadržaje na Twitteru
Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) ne komentariše Twitter naloge niti sadržaje koji se pojavljuju na njima, bez obzira o čijem nalogu je riječ, saopćeno je iz ove stranke.
"Stavove SNSD-a saopštavaju lica koja su u stranci zadužena za iznošenje stavova stranke, kao i na zvaničnim stranačkim nalozima. Tako ne želimo da komentarišemo ni sadržaj Twitter naloga Rajka Vasića, jer je riječ o njegovom ličnom nalogu", ističe se u saopćenju SNSD-a.
Iz SNSD-a navode da se Vasić na svom Twitter nalogu svakodnevno kritički izjašnjava o svim pojavama u društvu, te da njegovih kritika nije pošteđen ni sam SNSD.
Podsjetimo, član Glavnog odbora SNSD-a Rajko Vasić je povodom 23. godišnjice genocida u Srebrenici: "Nešto mislim, ako toliko volite taj genocid nad vama, sačekajte sljedeću priliku", napisao je Vasić.
Vasićevu poruku osudio je visoki predstavnik OHR-a u BiH Valentin Inzko, kao i Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH. Iz Tužilaštva BiH su se oglasili kazavši da će provjeriti twitter objave člana Glavnog odbora SNSD-a Rajka Vasića, gdje je vrijeđao žrtve i prijetio novim genocidom.