Vijesti
Politika
Vlada RS-a dala odgovore na dodatna pitanja iz Uputnika Evropske komisije
09.08.2018. 12:00
Izvor: klix.ba
Vlada RS-a dala odgovore na dodatna pitanja iz Uputnika Evropske komisije
Vlada Republike Srpske (RS) usvojila je Informaciju o izradi odgovora tog bh.entiteta na dodatna pitanja iz Upitnika Evropske komisije za izradu mišljenja o zahtjevu Bosne i Hercegovine za članstvo u Evropsku uniju (EU).
Saglasna je s odgovorima na dodatna pitanja iz Upitnika Evropske komisije za šest poglavlja i ekonomske kriterijume, koja se nalaze u prilogu informacije i čine njen sastavni dio.
Riječ je o poglavljima:poljoprivreda i ruralni razvoj (osam odgovora), bezbjednost hrane, veterinarska i fitosanitarna politika (18 odgovora), ribarstvo (11 odgovora), preduzetnička i industrijska politika (20 odgovora), pravda, sloboda i bezbjednost (23 odgovora), obrazovanje i kultura (11 odgovora), te ekonomski kriterijumi (32 odgovora).
Vlada RS-a je saglasna da za odgovore iz tog zaključka otpočne proces tehničke finalizacije, te zahtijeva da joj se tehnički finalizovani odgovori dostave na verifikaciju prije njihovog upućivanja na prevođenje, saopćeno je nakon današnje sjednice te vlade u Banjoj Luci.