Vijesti
Politika
Održana sjednica vlada Srbije i RS, usvojeno 16 važnih zaključaka
31.08.2018. 12:00
Izvor: 24sata.info
Održana sjednica vlada Srbije i RS, usvojeno 16 važnih zaključaka
U Trebinju je održana zajednička sjednica vlada Republike Srpske i Srbije. Sjednici su prisustvovali premijeri Srpske Željka Cvijanović i Srbije Ana Brnabić.
Premijeri RS Željka Cvijanović i Srbije Ana Brnabić, kao i ministri, razgovarli su o zajedničkim, započetim i budućim projektima, regionalnoj saradnji i situaciji u regionu, kao i o unapređenju sveukupnih bilateralnih odnosa Srbije i Srpske.

Cvijanovićeva je istakla da su usvojili 16 važnih zaključaka na današnjoj zajedničkoj sjednici.

Potpisani su i memorandumi i sporazumi između dvije vlade.

Memorandum o saradnji vlada Srpske i Srbije u oblasti energetike potpisali su ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić.

Ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović potpisali su memorandume o međusobnom priznavanju "velikih licenci" i o razmjeni iskustava u oblasti izdavanja e-građevinskih dozvola.

Sporazum o saradnji u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija potpisali su ministri unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač i Srbije Nebojša Stefanović.

Cvijanovićeva i Brnabićeva otvoriće popodne u naselju Gorica vrtić "Srbija" izgrađen donacijom Srbije na inicijativu predsjednika Aleksandra Vučića.

Prethodno je održan sastanak predsjednika vlada Republike Srpske i Srbije Željke Cvijanović i Ane Brnabić.