Vijesti
Politika
Dodik i Cvijanović na sastanku s Putinom, u pozadini i zastava BiH
18.01.2019. 12:00
Izvor: 24sata.info
Dodik i Cvijanović na sastanku s Putinom, u pozadini i zastava BiH
U Beogradu je u toku sastanak predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina sa predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović i predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.
Tokom kratkog susreta Putinu su se požalili na sporo formiranje vlasti na nivou BiH okrivljujući Bošnjake da uslovljavaju putem ka NATO savezu.

"U BiH se stalno nešto uslovljava. Bošnjačka strana formiranje vlasti uslovljava prihvatanjem NATO puta BiH, što mi odlučno odbijamo, tako da će primjena izbornih rezultata potrajati", rekao je Dodik.

Dodik je prenio Putinu da je RS sprovela izborne rezultate i prva u BiH formirala vlast. On je istakao da je u toku realizacija zajedničkih projekata u oblasti energetike.

Putin je još juče, u intervjuu uoči posjete Srbiji, naveo da je saradnja sa Republikom Srpskom u okviru Dejtonske BiH, na obostranu korist i da će insistirati na realizaciji projekata u oblasti infrastrukture.

Predsjednica RS poručila je da RS sa Rusijom ima mnogo zajedničkih projekata i da je važno zadržati dobar nivo razumijevanja i širiti saradnju.

Zanimljivo je da je na sastanku, pored zastava Srbije i Rusije, istaknuta i zastava BiH.