Vijesti
Politika
SNSD: Politička ucjena SDA nije šifra za funkcionisanje BiH
05.07.2019. 12:00
Izvor: vijesti.ba
SNSD: Politička ucjena SDA nije šifra za funkcionisanje BiH
Portparol SNSD-a Radovan Kovačević izjavio je da je jedina tačna šifra za funkcionisanje dejtonske BiH dogovor i konsenzus, a da će, ukoliko se umjesto toga kao šifra pokuša unijeti politička ucjena, rezultat biti ćorsokak, nefunkcionisanje, blokada i šteta za sve i svakoga.
Kovačević je naglasio da je stav SNSD-a da je krajnje vrijeme da se izborni pobjednici i oni koji nose izborni legitimitet iz Republike Srpske i Federacije BiH i iz konstitutivnih naroda u BiH okupe za istim stolom i dođu do konsenzusa.
- Tu mislim na SNSD kao izbornog pobjednika u srpskom narodu, HDZ kao izbornog pobjednika u hrvatskom narodu i SDA koji je izborni pobjednik u bošnjačkom narodu. Oni trebaju sjesti za sto i ostaviti po strani sve ono što nije dio dogovora i konsenzusa i što na bilo koji način predstavlja nešto što spada u domen političke ucjene i konačno se dogovoriti i početi da rade ono što su građani od nas očekivali kada su nam na izborima dali povjerenje - rekao je Kovačević Srni.
Prema njegovim riječima, krajnje je licemjerno da SDA, kao jedini faktor koji je u priču u vezi sa formiranjem vlasti na nivou BiH uključio političku ucjenu, konstantno izvrće teze i za političke ucjene i blokade pokušava da optuži svakoga drugog osim samog sebe.
- To neće proći i to je jasno svima u BiH i među našim međunarodnim partnerima - kaže Kovačević.
On je rekao da oni koji posljednjih dana govore o tome da treba pokušati napraviti većinu od manjine i na prevaru koaliciju gubitnika predstaviti kao pobjednike na taj način neće prevariti SNSD i Milorada Dodika.
- Prevariće narod i građane Srpske koji su im na izborima jasno rekli šta o njima misle, a to je da oni nisu njihov izbor - istakao je Kovačević.