Vijesti
Politika
SBB potvrdio savez sa SDA i DF-om: Radončić objasnio zbog čega ulazi u vlast
16.12.2019. 12:00
Izvor: Klix.ba
SBB potvrdio savez sa SDA i DF-om: Radončić objasnio zbog čega ulazi u vlast
Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić danas je zvanično potvrdio da SBB ulazi u vlast zajedno sa SDA i DF-om i da će on biti kandidat za ministra sigurnosti BiH.
On je nakon sjednice Predsjedništva SBB-a potvrdio opredjeljenje te stranke da sa SDA i DF-om krenu i u rušenje Vlade KS odnosno sastavljanje nove s premijerom Mariom Nenadićem na čelu.
"Komšić, Izetbegović i ja smo procijenili da je zaista teška situacija u BiH i da se treba ponašati odgovorno. Imate situaciju u kojoj se Hrvatska i Srbija takmiče u naoružanju, da neko migrante u ogromnom broju šalje u ovu zemlju. U takvoj stituaciji ostaviti Bošnjake bez mininalno jedinstva i bez onog što se zove građanski koncept gospodina Komšića za nas je bilo nedogovorno", kazao je Radončić.
Govoreći o ranijim sukobima sa SDA, Radončić je rekao da "ako je ko patio od zloupotreba SDA, to sam bio ja". Odgovorio je i na prozivke lidera Naroda i pravde Elmedina Konakovića.
"Konaković je rekao da nemamo dovoljno ruku. Onda se pitam zašto tolika nervoza. Zašto Konaković i druga gospoda toliko javno kukaju, problematiziraju tu stvar? Zašto Damir istupa ako su sigurni da nemamo većinu? Da su sigurni rekli bi šta nas briga šta dogovaraju Izetbegović, Radončić i Komšić, mi nastavljamo da kupujemo helikoptere", rekao je Radončić.
Potvrdio je informaciju koju je prvi objavio portal Klix.ba o tome da je potpredsjednik stranke Damir Arnaut podnio ostavku na ovu funkciju."On je na kompenzaciju ušao u Parlament s 4.000 glasova i nema legitimitet naprimjer Denisa Zvizdića sa 40.000 glasova niti Ismira Juske sa 10.000 glasova. Glasači nisu izabrali Arnauta u Parlament nego ga je stranka delegirala", kazao je Radončić dodavši da mu je Arnaut rekao da ostaje član SBB-a.