Vijesti
Politika
Šta je Vlada uradila: Forto u 100 sekundi
24.12.2019. 12:00
Izvor: vijesti.ba
Šta je Vlada uradila: Forto u 100 sekundi
Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto napravio je video u kome je za približno dva minuta nabrajao rezultate koje je napravila Vlada KS u prvu godinu dana mandata.
«Utoplili smo 39 javnih objekata, uveli prirodni gas u 370 objekata.Sredili smo studentski, i spomen park Vraca.Izdvojili 84, 5 miliona za različite oblikepomoći. Renovirali porodilište, otvorili novu pedijatriju u Općoj bolnici. Ukinuli liste čekanja za vrtiće za 682 djece”,nabraja Forto.
Ovaj dopadljivi format referiranja o urađenomckaocprimjer dobrog upravljan ja prva objavila novozelandska premijerka Jacinda Ardern, koju je njen tim izazvao da u dvije godine dobrih rezultata svede u dvije minute nabrajanja. Video je postao viralni hit ali i dokument o dobrom modelu upravljanja, koji je orjentiran na empirijske rezultate, saopćeno je.
I Ardern, je baš kao i Forto,drugačije i novo lice na političkoj sceni u društvu koje je bilo opterećeno golemim socijalnim problemima, ekološkim zagađenjima, itd. Ova vedra i vrijedna žena ubrzo je oduševila sve zdravomisleće u svijetu.
Forto je dobio minut za godinu mandata, ali nije mu bilo dosta. Pričao je skoro dvije minute u tri daha i čini se da nije nabrojao sve, navodi se.
Kako je to izgledalo pogledajte u videu.