Vijesti
Politika
U SRPSKU STIŽE 25.000 TESTOVA NA KORONA VIRUS
24.03.2020. 20:00
Izvor: cafe.ba
U SRPSKU STIŽE 25.000 TESTOVA NA KORONA VIRUS
Nabavka novih 25.000 testova na virus korona, koje bi trebalo da stignu u Republiku Srpsku u toku naredne sedmice, dogovorena je danas na sastanku glavnog koordinacionog tima u situaciji pojave virusa korona u RS, koji čine zvaničnici RS. Univerzitetskom kliničkom centru RS do kraja ove sedmice biće isporučena donacija UNDP od 300 testova na virus korona, jedan je od zaključaka ovog tima koji čine predsjednik Vlade RS Radovan Višković, predsjednica RS Željka Cvijanović i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.
Sastanku na kojem je razmatarna ukupna situacija u Republici Srpskoj u vezi s pojavom virusa korona prisustvovali su danas i ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, direktor Policije RS Darko Ćulum, te direktor UKC RS Vlado Đajić, vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković i direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Dejan Kusturić, saopšteno je nakon ovog sastanka.
Zvaničnici su još jednom apelovali na građane da se striktno pridržavaju svih higijenskih i drugih preporuka nadležnih instutucija, kada je riječ o zaštiti od virusa korona.
Razmatrano je i sprovođenje mjera Republičkog štaba za vanredne situacije, posebno kada je riječ o kontrolisanju osoba kojima je određena kućna izolacija, te ograničenju i zabrani kretanja. Ocijenjeno je da se građani pridržavaju propisanih mjera, osim malog broja njih koji će zbog kršenja mjera Republičkog štaba za vanredne situacije biti sankcionisani u skladu sa zakonom.