Vijesti
Politika
HNS podržao Bevandu i nastavak blokade aranžmana s MMF
10.04.2020. 20:00
Izvor: vijesti.ba
HNS podržao Bevandu i nastavak blokade aranžmana s MMF
Hrvatski narodni sabor oštro je danas osudio nastup Stranke demokratske akcije i predsjednika Vlade Federacije BiH Fadila Novalića, koji, kako navode, stvara dodatne i nepotrebene pukotine u ionako poljuljano partnerstvo na svim razinama vlasti u Bosni i Hercegovini.
- Smatramo nepotrebim iznošenje čistih provokacija, spinova, kao i etiketiranje hrvatskih političkih predstavika za propast aranžmana s MMF-om.
Hrvatski narodni sabor daje punu potporu zamjeniku predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministru financija i riznice Vjekoslavu Bevandi na inzistiranju poštivanja zakonitosti i nedopuštanja vaninstitucionalnog djelovanja pojednicima, pa ni strankama, navode iz HNS i dodaju:
- Upozoravamo, Fiskalo vijeće Bosne i Hercegovine je tijelo uspostavljeno zakonom, te po tome zakonu mora funkcionirati i donositi odluke.
Napominjemo stoga, bošnjačke političke predstavnike, a infomiramo ukupnu javnost u Bosni i Hercegovini, kako Fiskalno vijeće BiH odlučuje o arnžmanima s MMF-om, na čiju se sjednicu gosopdin Novalić nije udostojao doći.
Sjednica Fiskalnog vijeća služi tomu da se politički predstavnici izjasne o novom tekstu i novom iznosu zaduženja, a radi se o kreditinim sredstvima, za što očito gospodin Novalić ili njegova stranka, nisu spremni preuzeti odgovornost.
Hrvatski dužnosnici izabrani u tijela vlasti, su spremni raditi uz konkretne prijedloge, mjere i aktivnosti, kao i odgovoriti svim zadaćama u skladu s Ustavom i nadležnostima koje propisuje Ustav i u skladu s zakonskim procedurama, bez obzira o kojoj se razini vlasti govorilo.
Pozivamo bošnjačke političke predstavnike, da prihvate zakonsko djelovanje i doprinesu zajedničkom prevladavanju krize koja je pogodila sve u Bosni i Hercegovini, navode iz HNS.