Vesti
Društvo i ekonomija
Modernizacija Kostolca već krajem 2011.
25.07.2011. 12:00
Izvor: Blic
Modernizacija Kostolca već krajem 2011.
Realizacija prve faze modernizacije Termoelektrana i kopova (TE-KO) Kostolac, vredna 344 miliona dolara, mogla bi početi već krajem 2011, čim počnu da pristižu sredstva iz kredita koji treba da odobre vlasti Narodne Republike Kine, izjavio je direktor ovog privrednog društva Dragan Jovanović.
- Ukoliko bi krajem avgusta došlo do potpisivanja ugovora o kreditu, mi računamo da bi do kraja godine on bio operativan - rekao je direktor Jovanović i najavio da će radovi na modernizaciji Kostolca početi odmah, jer postoji utvrđen rok od 30 meseci za završetak radova.
Jovanović je podsetio da se prva faza paket aranžmana u Kostolcu odnosi na rehabilitaciju termoblokova na lokaciji Drmno i izgradnju postrojenja za osumporavanje i infrastrukturnih projekta, potrebnih za rad tog ekološkog postrojenja.
Direktor je podsetio da je početkom ovog meseca, prilikom posete kineske državne delegacije Srbiji, saopšteno da je vlada u Pekingu odobrila Srbiji kredit od 340 miliona dolara, namenjenih za prvu fazu paket projekata u Kostolcu i da je taj kredit sada na razmatranju kod državne banke Kine.