Vesti
Društvo i ekonomija
Sretenović: Do kraja januara zahtevi za prekršajne prijave
12.01.2012. 12:00
Izvor: Blic
Sretenović: Do kraja januara zahtevi za prekršajne prijave
Državni revizor Radoslav Sretenović najavio je večeras da će do kraja meseca podneti zahteve za pokretanje prekršajnih prijava protiv odgovornih za nezakonito trošenje novca, ali nije želeo da navede protiv koga će prijave biti podnete.
"U slučajevima gde nepravilnosti ne mogu da se otklone, a nisu primenjivani Zakon o javnim nabavkama, Zakon o budžetskom sistemu i Zakon o radu, državna revizorska institucija podneće zahteve za pokretanje prekršajnih postupaka protiv svih odgovornih, lokalnih vlasti, ministarstava i javnih preduzeća", rekao je Sretenović regionalnoj televiziji Zona iz Niša.
"Koliko i protiv koga će biti podnete prijave u Nišu, moći ćete da saznate na našem sajtu", rekao je Sretenović.
Državni revizor je rekao da je potpuno uveren u stručnost ljudi koji su radili revizije. "Stojim iza svakog objavljenog podatka i odbacujem svaku konstataciju da je bilo koji podatak u izveštaju netačan, tendenciozan i da se u izveštaj umešala politika", rekao je Sretenović.
Državni revizor je rekao da na revizore nije vršen nikakav pritisak.
"Naša obaveza bila je da kod 45 subjekata preduzmemo mere u skladu sa zakonom. Dat je rok lokalnim vlastima od 45 ili 90 dana, u zavisnosti od veličine grada ili opštine, da uklone sve nepravilnosti. Ono što hoću da kažem je da nema nedodirljivih", rekao je Sretenović.