Vesti
Društvo i ekonomija
Radujko: Podela akcija Telekoma za nekoliko nedelja
27.01.2012. 12:00
Izvor: Blic
Radujko: Podela akcija Telekoma za nekoliko nedelja
Generalni direktor Telekoma Srbija Branko Radujko rekao je večeras da će podela akcija te kompanije početi u narednih nekoliko nedelja, a da je još prerano govoriti o njihovoj vrednosti.
- Podela akcija će se desiti u narednih nekoliko nedelja, prerano je govoriti o nominalnoj vrednosti akcija, ona će zavisiti od nekoliko odluka koje treba doneti u međuvremenu - rekao je Radujko za Radio-televiziju Srbije.
Na pitanje da prokomentariše spekulacije da će akcije vredeti oko 59 evra, Radujko je rekao da je to samo nominalna vrednost i da "to ne znači da će se vrednost potvrditi u trgovini na berzama".
On je rekao da je siguran da će vrednost akcija rasti, jer to, kako je naveo, pokazuju svi indikatori poslovanja Telekoma ali i dodao da vrednost akcija na berzi zavisi i od potencijalnih investitora.
- Ja bih savetovao svakom ko može - da sačeka, i da prati ne samo rast kompanije nego da sačeka i bolje okolnosti na globalnom tržištu kapitala - kazao je Radujko.
Radujko je rekao da za sada nema razgovora o prodaji Telekoma, naročito ne većinskoj.
- To je pitanje za Vladu, a menadzement trenutno nije fokusiran na to nego na unapređenje usluga i razvoj kompanije i konukrentnosti na tržistu - kazao je Radujko.
On je rekao da će Telekom kredit koji je uzeo za otkup akcija od grčke kompanije OTE i vraćanje dela ranijeg kredita "do poslednjeg dinara" otplatiti iz sopstvenog poslovanja.
Telekom Srbije preuzeo je danas 20 odsto akcija grčkog preduzeća OTE u toj srpskoj telekomunikacionoj kompaniji, po ceni od 380 miliona evra.
Vlada Srbije tako sada ima 80 odsto akcija, a Telekom Srbije 20 odsto.