Vesti
Društvo i ekonomija
Mišković predvodi grupu potencijalnih kupaca "Jata"
01.02.2012. 20:00
Izvor: S Media
Mišković predvodi grupu potencijalnih kupaca "Jata"
U grupi srpskih biznismena koji se pominju kao potencijalni kupci "Jata" vlasnik "Delte" Miroslav Mišković, "MK grupe" Miodrag Kostić, "Farmakoma" Miroslav Bogićević i "Interkomerca" Goran Perčević. Plan je da država ostane vlasnik 50 odsto kompanije, a od preduzetnika bi najviše uložio Mišković i time postao najveći nosilac projekta.
Grupu srpskih biznismena koja se pominje kao potencijalni kupac kompanije "Jat ervejz" predvodi vlasnik "Delte" Miroslav Mišković, piše današnji "Blic".
U toj grupi su i vlasnici "MK grupe" Miodrag Kostić, "Farmakoma" Miroslav Bogićević i "Interkomerca" Goran Perčević.
Sa Miškovićem je o tome već razgovarano u Vladi pre dve nedelje, a premijer Srbije Mirko Cvetković će, kako piše "Blic", brzo zakazati i zajednički sastanak.
Prema planu Vlade, navodi list, država će ostati vlasnik 50 odsto avio-kompanije, a preduzetnici bi u kupovinu ušli sa po nekoliko miliona evra, pri čemu bi najviše uložio Mišković i time postao najveći nosilac projekta.
Ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić potvrdio je da su u toku pregovori sa privrednicima sa kojima država namerava da osnuje novog srpskog avio-prevoznika, naveo je "Blic".
U komapniji "MK grupa" za "Blic" su rekli da postoje predlozi za privatizaciju "Jata" i da ta kompanija "za sada samo razmatra mogućnost ulaska u navedeni konzorcijum".