Vesti
Društvo i ekonomija
Cvetković razgovarao sa misijom MMF
06.02.2012. 20:00
Izvor: S Media
Cvetković razgovarao sa misijom MMF
Nova runda razgovora o izvršenju budžeta za 2012. počela danas u Beoradu između Vlade Srbije i misije Međunarodnog monetarnog fonda. Premijer Cvetković razgovarao sa delegacijom MMF.
Premijer i ministar finansija Srbije Mirko Cvetković razgovarao je danas sa misijom Međunarodnog monetarnog fonda o sprovodjenju dogovorenih mera fiskalne politike, saopšteno je danas iz Cvetkovićevog kabineta.
Tema razgovora bio je i budžet Srbije i makroekonomski okvir za 2012. godinu, kao i strukturne reforme koje je Srbija u prethodnom periodu sprovela.
Najavljeno je da će misija MMF o svim tim pitanjima detaljnije razgovarati sa predstavnicima Ministarstva finansija.
Misija MMF, koju prvi put predvodi Zuzana Mugasova, u Srbiji boravi od 2. februara povodom ocene prve revizije tekućeg stend-baj aranžmana iz predostrožnosti u vrednosti 1,1 milijarde evra.
Razgovori predstavnika Srbije i MMF-a trebalo bi da budu okončani do 9. febuara.
Predstavnici Vlade Srbije i misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) počeli su danas u Beogradu novu rundu razgovora o izvršenju budžeta za 2012, sprovođenju dogovorenih mera fiskalne politike, kao i o poštovanju utvrđenih fiskalnih pravila.
Zvanični razgovori otvoreni plenarnom sednicom u Narodnoj banci Srbije (NBS), vode se radi postizanja dogovora od značaja za završetak prvog razmatranja rezultata u sprovođenju aktuelnog stendbaj aranžmana, u vrednosti od 1,1 milijardi evra.
Delegaciju MMF predvodi novi šef misije Zuzana Murgasova.
Razgovori s misijom MMF, u okviru aktuelnog aranžmana iz predostrožnosti, obavljeni su u novembru 2011. u Beogradu i bilo je planirano da 23. decembra Odbor izvršnih direktora MMF odobri prvu reviziju, što je odloženo do uspostavljanja usaglašenog stava dve strane o fiskalnoj politici u Srbiji za 2012.
Stalni predstavnik MMF u Srbiji Bogdan Lisovolik ove nedelje je izjavio da ima malo prostora za menjanje dogovorene politike, i to može da bude veliki problem za Srbiju ukoliko želi da ide putem održivog rasta.