Vesti
Društvo i ekonomija
Tadić: U februaru besplatna struja za najsiromašnije
08.02.2012. 20:00
Izvor: Blic
Tadić: U februaru besplatna struja za najsiromašnije
Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da će najsiromašnija domaćinstva biti oslobođena plaćanja struje za februar.
"Moramo da obezbedimo da niko ne bude isključen sa mreže u ovim teškim okolnostima", rekao je on.
Tadić je izrazio brigu za građane koji su se usled vremenskih neprilika našli u teškoj situaciji i poručio da u ovako teškim okolnostima niko ne sme da bude isključen sa mreže, a da se nadležni organi moraju postarati da elektroenergetski sistem funkcioniše na najbolji mogući način u ovakvim uslovima.
"Najvažnije je da se održi električna mreža. Svako treba da preuzme svoj deo odgovornosti, a građani i institucije da štede gde god je i koliko god je moguće", ponovio je Tadić u selu Zlatanci, u opštini Crna Trava.
Ističući da će najsiromašnija domaćinstva biti pošteđena plaćanja struje za ovaj mesec, on je ukazao da to ne znači da se struja nekontrolisano troši.
Predsednik Srbije uputio je iz Crne Trave apel da se štedi električna energija, jer je zbog izuzetno niskih temperatura potrošnja izuzetno povećana, ali je poručio da niko u ovom hladnim danima ne sme da ostane bez struje.
"Evidentno je da su ledeni dani pred nama. Bitno je da se štedi električna energija i da se napravi bilans potrošnje. Nije vreme za dekorativna osvetljenja, već za štednju električne energije", naveo je predsednik Srbije.
On je rekao da je u Crnu Travu došao da bi na licu mesta video kako funcioniše Sektor za vanredne situacuije i dodao da je od načelnika Sektora Predrag Marića i načenika Generalšataba Ljubiše Dikovića zatražio informaciju o tome kako se pruža pomoć ljudima u zavejanim krajevima.
Predsednik Srbje je poručio da u ovim danimam kada je Srbija zavejana treba svi da zaborave na stranačke razlike i da pomognu jedni drugima.
Iz Crne Trave, gde je razgovarao sa predsednicima mesnih zajednica i kriznih štabova, Tadić je otišao za Surdulicu.

Beograd i ostali
Na pitanje da li je trebalo da padne sneg u Beogradu da bi se obratila pažnja na ljude koji su zavejani u drugim krajevima Srbije, Tadić je rekao da ne treba stvarati animozitet između prestonice i drugih gradova i dodao da svaki gradonačelnik i predsednik opštine mora da brine o svom gradu i njegovim stanovnicima.