Vesti
Društvo i ekonomija
Poštenom nalazaču iz Novog Pazara nude posao u policiji
18.02.2012. 14:00
Izvor: smedia
Poštenom nalazaču iz Novog Pazara nude posao u policiji
Nakon što je našao novčanik sa 7.000 evra i vratio ga vlasniku, Rafetu Tiganju iz Novog Pazara sreća počela da se osmehuje. U Novom Pazaru obećali da će mu obezbediti posao u policiji.
Čelnici lokalne samouprave Novog Pazara obećali su juče da će Rafetu Tiganju (32) obezbediti posao u struci. Rafet je nedavno u mesari u kojoj radi našao novčanik sa 7.000 evra i nekoliko kreditnih kartica sa pin-kodovima i sve vratio vlasniku Miodragu Rakoviću, penzioneru iz Francuske. I Sindikat srpske policije juče je uputio zahtev MUP-u da se Tiganj zaposli u tom ministarstvu.

Posle pisanja o ovom poštenom čoveku koji je završio dva fakulteta, diplomirani je kriminalista i pravnik, ali je bezuspešno tražeći posao u struci morao da se prihvati rada u mesari, usledile su reakcije lokalne samouprave i policijskog sindikata.

“Smatramo da Tiganj treba da dobije šansu i bude primljen u naše ministarstvo s obzirom na to da se za to školovao, da je stručan i da je svoju visoku moralnost primerno pokazao”, saopštio je Sindikat srpske policije.

Rafet kaže da je zbunjen ovim reakcijama i skromno ponovlja da nije učinio ništa neobično jer novac koji je našao nije bio njegov i nije mu pripadao.

- Postupio sam normalno, u skladu sa duhovnim i etičkim obavezama svakog građanina. Pa to bi, verujem, uradio svaki normalan čovek. Zbunjen sam i zbog svih ovih priča oko mog zaposlenja, svakako da bih bio presrećan da nađem posao u struci i da konačno radim ono za šta sam se školovao, ali ne bih želeo oko toga ništa unapred da pričam. Čak i ako od toga ništa ne bude, nije strašno, radiću u ovoj mesari gde sam sada. Najbitnije od svega je da sam usrećio čoveka koji je izgubio novčanik i da sam vratio ljudima veru u poštenje - kaže Rafet za “Blic”.

Tiganj dodaje da je njegova životna želja da radi u policijskom privrednom kriminalu jer je završio ekonomski smer kriminalistike.

Njemu je u lokalnoj samoupravi na prijemu odato priznanje i zahvalnost jer je u pozitivnom svetlu predstavio Novi Pazar.

- Velika nam je čast da razgovaramo sa ovim poštenim mladim čovekom, jer je on učinio nesvakidašnji gest. Pokazao je svoje, ali i poštenje mnogih Novopazaraca, a mi ćemo učiniti sve da Rafet dobije posao u struci. Kada smo čuli kako je postupio, odmah smo pozvali ministra Rasima Ljajića, koji je takođe rekao da će učiniti sve da Rafet bude adekvatno nagrađen. Rafet je pokušavao u više navrata da se zaposli u policijskoj upravi, ali bezuspešno jer očito da tamo za njega nije bilo mesta - kaže Seadetin Mujezinović, član Gradskog veća.