Vesti
Društvo i ekonomija
Nove investicije u Rumi?
02.04.2012. 20:00
Izvor: RTS
Nove investicije u Rumi?
Vlada će na narednoj sednici doneti odluku o dodeljivanju zemljišta u Rumi velikom investitoru iz oblasti automobilske industrije, rekao ministar Oliver Dulić.
Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić najavio je da će Vlada na narednoj sednici doneti odluku o dodeljivanju zemljišta u Rumi velikom investitoru iz oblasti automobilske industrije.
Predsednik opštine Ruma Goran Vuković najavio je da će se na sednici Vlade Srbije u četvrtak naći tri elaborata u vezi sa izgradnjom tri industrijska objekta, na čemu će biti uposleno oko 700 radnika. U toku su razgovori sa ozbiljnim investitorima koji će otvoriti nekoliko hiljada radnih mesta u Rumi, rekao je Vuković.
Ministar Oliver Dulić, koji je obišao početak radova na izgradnji olimpijskog bazena u Rumi, ocenio je da investicije u javne objekte nisu trošak, već predstavljaju otvaranje mogućnosti lokalnom stanovništvu da kvalitetnije živi.
Dulić je istakao da se ovih dana otvara veliki broj objekata poput bazena, škola, vrtića i sportskih objekata koji su, kako je rekao, neophodni za bolji kvalitet života u mnogim lokalnim samoupravama.
"Ove godine nižu se projekti koje smo realizovali bez problema. U najtežim godinama smo uspeli da završimo kapitalne projekte koji nisu luksuz već poteba stanovništva", rekao je Dulić ističući bitnim to što je posao izgradnje bazena u Rumi dobila domaća građevinska operativa, gde će posla naći nekoliko stotina ljudi.
On je rekao da takvih gradilišta ima oko 250 u Srbiji, a da je ove godine uposlen veliki broj građevinskih radnika. Dulić je istakao da bez takvih projekata građevinska operativa ne bi imala posla u privatnom sektoru.
Predsednik opštine Ruma Goran Vuković je podsetio da je izgradnja bazena investicija vredna 289 miliona dinara i da su ta sredstva opredeljena iz budžeta opštine za 2012. godinu.
Kako je istakao, rok za završetak radova je 1. jun 2013. godine, a projekat je takav da će bazen u Rumi biti najsavremeniji objekat te vrste u Srbiji.
Pored bazena, projekat u izletištu Borkovac u toj opštini obuhvata izgradnju tribina i pratećih objekata: svlačionica, sanitarni čvor, fitnes sale, teretane, manji restoran, uređenje javnih površina oko bazena, sportske terene, kao i parking.
Za izgled bazena bila je zadužena firma "Projekt" iz Rume. U prvoj fazi će biti izgrađen bazen na otvorenom, dok će posetiocima bazen biti na raspolaganju i u zimskom periodu pošto je predviđeno montažno pokrivanje bazena u drugoj fazi izgradnje.
Početku radova prisustvovao je i predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar i generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Dane Korica.