Vesti
Društvo i ekonomija
Hiljadu zdravstvenih radnika na protestu u centru Beograda
19.04.2012. 20:00
Izvor: S media
Hiljadu zdravstvenih radnika na protestu u centru Beograda
Oko 1.000 zdravstvenih radnika protestovalo u centru Beograda, tražeći poboljšanje materijalnog položaja. Okupljeni su zahtevali izmenu uredbe o koeficijentima za obračun i isplatu plata zaposlenih u javnim službama kao i doslednu primenu potpisanih kolektivnih ugovora.
Oko 1.000 zdravstvenih radnika okupilo se danas oko 11 sati na protestu u centru Beograda zahtevajući poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih u toj delatnosti, a na skup je došao i ministar zdravlja Zoran Stanković.
Protest je organizovao Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije zbog najave o smanjenju plata.
Okupljeni su zahtevali izmenu uredbe o koeficijentima za obračun i isplatu plata zaposlenih u javnim službama kao i doslednu primenu potpisanih kolektivnih ugovora.
Zaposleni traže i da se odmah potpišu kolektivni ugovori u ustanovama u kojima to još nije učinjeno, kao i posebni kolektivni ugovori za socijalnu zaštitu.
Zahteva se i povlačenje i odlaganje roka za primenu uredbe o korektivnom koeficijentu i povlačenje uredbe o uslovima koje mora da uspunjava zdravstvena ustanova za pružanje ugostiteljskih usluga.