Vesti
Društvo i ekonomija
Otvoreno novo postrojenje rafinerije u Pančevu
25.04.2012. 20:00
Izvor: Blic
Otvoreno novo postrojenje rafinerije u Pančevu
Generalni direktor Naftne industrije Srbije (NIS) Kiril Kravčenko i kandidat za predsednika Srbije liste Izbor za bolji život i lider Demokratske stranke Boris Tadić svečano su danas pustili u rad novo postrojenje za preradu istrošene sumporne kiseline u Rafineriji nafte Pančevo.
Kravčenko je istakao da je "Gaspromnjeft" pre utvrđenog roka ispunio poslednju investicionu tranšu u okviru obaveza utvrđenih ugovorom o kupoprodaji većinskog paketa akcija NIS.
Prema njegovim rečima, ukupna investiciona ulaganja "Gaspromnjefta" u modernizaciju i rekonstrukciju rafinerijskog kompleksa NIS i poboljšanje ekološke
bezbednosti dostigli su iznos od 500 miliona evra, koji je i predviđen ugovorom.
Tadić je rekao da je ispunjavanje svih tački obaveza dokaz da je ruska strana ispunila sve što je dogovoreno i istakao da je "Gaspromnjeft" dokazao da je moguće učiniti suštinski pomak i unaprediti proizvodnju i tehnologiju, što obezbeđuje zaštitu životne sredine.
On je istakao izuzetnu viziju menadžmenta NIS i ocenio da pančevačka rafinerija nalikuje sličnim postrojenjima na evropskom kontinentu.