Vesti
Društvo i ekonomija
Navaro: Investitori će u Srbiju dolaziti rado
30.04.2012. 12:00
Izvor: Blic
Navaro: Investitori će u Srbiju dolaziti rado
Generalni direktor Fabrike cementa "Holcim Srbija" Popovac kod Paraćina Gustavo Navaro ocenio je danas da će investitori u Srbiju uskoro, "dolaziti rado".
"Situacija u Srbiji je mnogo bolja, mnogo pozitivnija nego u drugim zemljama, iako je ekonomska kriza sveprisutna,", rekao je Navaro novinarima u Parćinu na početku akcije "što stabala za sto godina". Tu akciju volonteri ove cementare sprovode povodom 100 godina Kompanije Holcim i 10 godina Fabrike Holcim Srbija u Popovcu.
Problem je, a siguran sam da će se to rešiti, brže izdavanje dokumenata i papira o vlasništvu nad imovinom, dodao je Navaro i ocenio da su to "stvari koje su sada nejasne, ali mislim da će se srediti".
Generalni direktor Navaro je, takođe, kazao da je kompanija Holcim došla u Srbiju da ostane sto godina. Predsednik opštine Paraćin Saša Paunović je istakao da je Holcim veoma značajan za Paraćin ali i za celu Srbiju.
"Zapošljava radnike iz Paraćina ali i veliki broj srpskih preduzeća rade za Holcim", rekao je Paunović i dodao da Holcim izdvaja značajna sredstva za razvoj lokalne zajednice. Paunović je napomenuo da je Holcim donacijom u cementu pomogao i izgradnju obdaništa u Paraćinu koje je otvoreno danas.