Vesti
Društvo i ekonomija
Dileri drogom se nagodili sa tužilaštvom
02.05.2012. 14:00
Izvor: S Media
Dileri drogom se nagodili sa tužilaštvom
Deset od 11 pripadnika organizovane kriminalne grupe Gorana Kovačevića iz Novog Sada nagodilo se sa tužilaštvom za organizovani kriminal. Osim zatvorskih kazni optuženi su pristali na trajno oduzimanje imovine stečene kriminalom.
Deset od 11 pripadnika organizovane kriminalne grupe Gorana Kovačevića iz Novog Sada nagodilo se sa tužilaštvom za organizovani kriminal i priznalo proizvodnju "skanka" na području Vojvodine u zamenu za kazne zatvora od četiri do sedam i po godina i trajno oduzimanje više stanova i luksuznih automobila.
Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je Tanjugu da su pripadnici te grupe, pa i sam organizator zaključili sporazum sa tužilaštvom o priznanju krivičnog dela.
Za sada je sud izrekao sedam presuda po zaključenim sporazumima i očekuju se još tri, naveo je Radisaljević.
Osim zatvorskih kazni optuženi su pristali na trajno oduzimanje imovine stečene kriminalom - nekoliko stanova i više luksusznih automobila među kojima su BMW X6, jedan Volkswagen Tuareg i jedan Audi 8.
Prema sudski potvrđenim nagodbama organizator grupe Kovačević osuđen je na sedam i po godina zatvora, Niko Uskoković, Vladimir Veličković i Vladislav Veličković na po sedam godina, Dragan Kovačević i Branislav Veljković na po pet godina, a Vladimir Kiš na četiri godine.
Oni su uhapšeni 1. juna 2010. godine posle godinu dana praćenja i prikupljanja podataka Bezbednosno-informativne agencije o njihovim aktivnostima.
Prilikom pretresa objekata za proizvodnju opojne droge skank i stanova osumnjičenih oduzeta je kompletna oprema za proizvodnju droge, genetski modifikovane biljke kanabisa u punoj vegetaciji, proizvedeni skank, novac, kao i veći broj putničkih motornih vozila u vlasništvu pripadnika te grupe.
Tokom prošle sedmice sedmi po redu, pripadnik organizovane grupe za šverc kokaina odbeglog Darka Šarića nagodio se sa tužilaštvom i priznao krivicu za sedam i po godina zatvora i vraćanje imovinske koristi od 70.000 evra, koliko je Šariću naplatio svoje usluge u Brazilu 2008.