Vesti
Društvo i ekonomija
Telekomunikacioni operateri zaradili 60 miliona evra u poslednje četiri godine
28.05.2012. 12:00
Izvor: Blic
Telekomunikacioni operateri zaradili 60 miliona evra u poslednje četiri godine
Veliki telekomunikacioni operateri, koji posluju u Crnoj Gori, u poslednje četiri godine uzeli su 60 miliona evra i u svakoj narednoj će izneti 20 miliona godišnje, upozorio je savetnik za telekomunikacije Centra za zaštitu potrošača Predrag Boljević.
Boljević, kako pišu podgoričke Vijesti, tu podrazumeva ostvarenu dobit, koju vlasnici crnogorskih telekomunikacionih kompanija iznose iz Crne Gore.
- Malo li je 60 milona evra pokradenih od crnogorskih građana u potonje četiri godine. Zašto ćute borci za svetlu budućnost i podmeću kukavičja jaja u vidu računa za struju. Malo li je 20 milona evra koje će se svake naredne godine
pokrasti od crnogorskih građana i otići u budžete ‘nama prijateljskih zapadnih zemalja’.
List piše da je on ogorčen i na strane diplomate i “mešetare iz zemalja razvijene zapadne demokratije.
On je ocenio da “u slučajevima kada to odgovara njihovim ekonomskim i strateškim interesima, puna su im usta prava, i ruke darova da se ta prava ostvare".
- U slučajevima kada bi primena tih prava zadirala u njihove ekonomske i strateške interese, ćute, a umesto šargarepe u ruci im je batina. Ako se u ovim rečima gde koji vrli diplomata prepozna, biće mi drago jer i jesam mislio na njega - poručio je Boljević.
Kako je rekao, njemu nije jasno kako danas, kada su svima puna usta borbe protiv nepotizma, korupcije i kriminala, niko ne progovora i spominje crnogorsko tržište elektronskih usluga.