Vesti
Društvo i ekonomija
Američki Molson kurs vlasnik Apatinske pivare
19.06.2012. 12:00
Izvor: Mondo
Američki Molson kurs vlasnik Apatinske pivare
Američko-kanadski Molson kurs, jedna od pet najvećih pivarskih grupacija u svetu, preuzeo je Starbev u čijem je sastavu i Apatinska pivara.
Molson kurs (Molson Coors), koji posluje u Kanadi, SAD i Velikoj Britaniji (gde uključuje i Miller Coors (SAB Miller), Sharp's Brewery i The Beer Store), objavio je da je zaključio ranije najavljenu kupovinu Starbeva za oko 2,65 milijardi evra, koja uključuje "staropramen", vodeći međunarodni brend ove poslovne jedinice koji se prodaje u više od 30 zemalja širom sveta.
Izvršni direktor za Veliku Britaniju i Irsku Molson kursa, Mark Hunter, biće izvršni direktor nove poslovne jedinice, koja ima novi naziv Molson kurs Centralna Evropa, koja zapošljava oko 4.100 zaposlenih, ima devet pivara i prodaje vodeće brendove na tržištima u Češkoj, Srbiji, Hrvatskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Mađarskoj, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Slovačkoj.
"Uzbuđeni smo što smo zaključili ovu akviziciju, koja značajno povećava mogućnosti za naš dalji razvoj i proširuje asortiman naših premium brendova", rekao je predsednik i izvršni direktor Molson kursa Peter Svinburn.
On je kazao da postoje brojne mogućnosti koje na tržištu ovog regiona.
Molson kurs je u 2011. uvršten u listu Dau Džons indeksa održivosti (Dow Jones Sustainability Index), koja je najprestižniji globalni pokazatelj održivosti globalnih korporacija.