Vesti
Društvo i ekonomija
Počinje humanitarni rad Prve dame Srbije
01.10.2012. 12:00
Izvor: vesti-online.com
Počinje humanitarni rad Prve dame Srbije
Supruga predsednika Srbije Dragica Nikolić najavila da uskoro počinje da se bavi humanitarnim radom. Za te aktivnosti dobiće kancelariju u Predsedništvu
Ona je za beogradski Pres rekla da će vreme koje će njen suprug provesti na funkciji predsednika države iskoristiti da se posveti humanitarnom radu, kao što to rade supruge svetskih državnika širom sveta.

"Srbija danas ima mnogo problema, to znamo svi. Međutim, ubeđena sam da bi tih problema bilo znatno manje ukoliko bismo se svi zajedno potrudili oko svojih bližnjih. Ako budemo radili zajedno, ako se svi ujedinimo sa ciljem da se svojim komšijama, prijateljima, svojim sunarodnicima nađemo u pomoći onda kada im je potrebno, sigurna sam da će ova zemlja biti mnogo bolja nego što je danas", ističe prva dama Srbije.

Nikolićeva supruga ističe da će pored pomoći najugroženijima nastaviti da podržava umetnike kao i obnovu srpskih spomenika kulture. Kako je naglasila, sada će tom poslu biti posvećena kroz instituciju fondacije.

"Pošto od reči više volim dela, spremna sam da svojim primerom pokažem sve ovo o čemu govorim", naglasila je Dragica Nikolić, i dodala da u planu već ima nekoliko humanitarnih projekata, ali da detalje još ne želi da otkriva.

Ona dodaje da joj je namera da ličnim primerom podstakne sve ljudima dobre volje i da se oko tih humantiranih projekata okupi što više ljudi.

"Uverena sam da je sabornost i dobrota građana Srbije način da se jedni drugima uvek nađemo u nevolji", rekla je ona.

Bavi se slikarstvom i ikonopisanjem, hobi skupljanje lekovitih bilja

Dragica Nikolić se bavila humanitarnim radom i pre nego što je njen suprug izabran za predsednika Srbije. Pored toga, ona se bavi slikarstvom, ikonopisac je. Članovi njene porodice ističu da joj skupljanje lekovitog bilja takođe hobi, te da je uspela da u Bajčetini, gde Nikolići imaju porodično imanje, napravi pravu biljnu apoteku.