Vesti
Društvo i ekonomija
Krkobabić razgovarao sa MMF-om
16.11.2012. 20:00
Izvor: Mondo
Krkobabić razgovarao sa MMF-om
Potpredsednik Vlade Srbije i ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike Jovan Krkobabić saglasio se danas sa misijom MMF-a da je za oporavak i jačanje javnih finansija u Srbiji potrebna stroga i dosledna fiskalna disciplina i sveobuhvatne reforme.
Kako je saopštio kabinet Krkobabića, Suzana Murgasova, koja predvodi misiju MMF, izrazila je posebnu zainteresovanost za najavljeni zakon o socijalnom preduzetništvu, koji bi otvorio prostor za nova radna mesta, saopštio je kabinet Krkobabića.
"Razgovaralo se i o mogućim pravcima reforme radnog zakonodavstva, tržišta rada, socijalnog dijaloga, kao i reprezentativnosti socijalnih partnera i mogućoj reformi penzijsko-invalidskog osiguranja", navodi se u saopštenju.
Dodaje se da je Krkobabić "izrazio spremnost za nastavak razgovora s MMF-om kao i otvorenost Miinistarstva, na čijem je čelu, za dalji nastavak razgovora kako sa ovom, tako i sa drugim relevantnim međunarodnim organizacijama".
Misija MMF-a boravi u Srbiji od 13. novembra, a planirano je da razgovori sa predstavnicima Vlade Srbije i Narodne banke Srbije traju do 30. novembra.
Teme razgovora su tekuća ekonomska kretanja, predloženi budžet i sklapananje novog aranžmana Srbije i MMF-a.