Vesti
Društvo i ekonomija
Glasanje o budžetu 1. decembra
28.11.2012. 20:00
Izvor: Mondo
Glasanje o budžetu 1. decembra
Predlog budžeta za 2013. godinu predviđa deficit od 121,9 milijardi dinara.
Prema tom predlogu, ekonomska i fiskalna politika u 2013. biće usmerena na makroekonomsku stabilnost, ubrzanje privrednog rasta i usporavanje pada zaposlenosti, smanjenje fiskalnog deficita i usporavanje rasta javnog duga i strukturne reforme.
Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Veroljub Arsić je, u izjavi Tanjugu, podsetio da će poslanici sutra započeti pretres amandmana na Predlog budžeta, nakon čega sledi deo sednice kada poslanici, u skladu sa Poslovnikom o radu, kao i svakog poslednjeg četvrtka u mesecu, od 16 do 19 sati, postavljaju pitanja članovima Vlade Srbije.
"Zatim nastavljamo raspravu u petak i najverovatnije će se u subotu poslanici izjašnjavati o Predlogu zakona o budžetu, tako da možemo očekivati da će budžet biti usvojen 1. decembra, i to će biti prvi budžet usvojen na vreme, u skladu sa Zakonom o budžetskom sitemu", naglasio je Arsić.
Skupština je raspravu o Predlogu budžeta počela u četvrtak, 22. novembra, i do sada je završeno razmatranje tog zakonskog predloga u načelu.