Vesti
Društvo i ekonomija
"Jugoremediji preti katastrofa"
03.12.2012. 20:00
Izvor: B92
"Jugoremediji preti katastrofa"
Zrenjanin -- Rukovodstvo zrenjaninske farmaceutske kompanije Jugoremedija uputilo je danas apel republičkim i pokrajinskim vlastima da hitno uključe struju u toj fabrici.
"Jugoremediji preti katastrofa, jer je Elektrodistribucija Novi Sad pre 10 dana prestala da isporučuje električnu energiju", navodi se u apelu koji je poslala direktorka te fabrike Jelena Jovanov.
Kako navodi, sastanak s generalnim direktorom Elektrodistribucije Novi Sad zakazan je za 6. decembar, ali će, prema njenim rečima, to već biti kasno, jer temperatura koja pada ugrožava gotove lekove, sirovine, kao i sve sisteme u kojima su azot i voda.
"Hitno se moraju izmestiti lekovi koji pripadaju Republičkoj direkciji za robne rezerve, jer ne mogu da prihvatim odgovornost za čuvanje tuđe robe na skladištu, ukoliko ne postoje elementarni uslovi za skladištenje", navodi Jovanov.
Jugoremedija je od 2007. u većinskom državnom vlasništvu, nakon raskida privatizacije.
Tu kompaniju je 2002. kupila makedonska firma Jaka 80, čiji je vlasnik Jovica Stefanović, koji je uhapšen u novembru. Tužilaštvo sprovodi istragu o zloupotrebama u Jugoremediji.
Grupa srpskih intelektualaca stala je u odbranu Zdravka Deurića i troje njegovih saradnika, uhapšenih i osumnjičenih za malverzacije u Jugoremediji.