Vesti
Društvo i ekonomija
Zgrada Jugoeksporta opet na prodaju
08.02.2013. 12:00
Izvor: mondo.rs
Zgrada Jugoeksporta opet na prodaju
Agencija za privatizaciju Srbije ponudila je danas na prodaju zgradu kompanije Jugoeksport u stečaju u Kolarčevoj ulici u Beogradu, kao i još dve nekretnine, čija procenjena vrednost iznosi ukupno 5,8 milijardi dinara (oko 52 miliona evra).
Agencija je u oglasu u "Politici" navela da je na prodaju ponuđeno pet spratova zgrade u Kolarčevoj, ukupne površine od 5.505 metara kvadratnih, lokal na Trgu Republike od 74 metara kvadratnih i garaža u Siminoj ulici veličine 192 kvadrata.
Pravo da kupe nepokretnosti imaju sva pravna i fizička lica, a depozit iznosi 1,1 milijardu dinara (oko 10,4 miliona evra).
Rok za dostavljanje ponude je 12. mart, kada će se obaviti i javno otvaranje ponuda.
Stečajni upravnik je dužan da prihvati najvišu dostavljenu ponudu ako iznosi više od 50 odsto procenjene vrednosti imovine, a ako je iznos manji, prihvatanje ponude mora da odobri i odbor poverilaca.
Agencija za privatizaciju do sada nije nije uspela da proda zgradu Jugoeksporta u Kolarčevoj, iako je bilo više pokušaja.
Ta atraktivna lokacija nije uspela da privuče nijednog kupca u poslednjih nekoliko godina otkad traju pokušaji državne agencije da se reši imovine nekada uspešnog preduzeća koje je 2001. otišlo u srečaj zbog dugovanja bankama.
Zgrada u Kolarčevoj ima šest spratova, a na prodaju nije jedino poslednji sprat, jer vlasnik tog prostorija nije Jugoeksport.