Vesti
Društvo i ekonomija
Autoput kroz Frušku Goru - odmah!
08.03.2013. 20:00
Izvor: Mondo
Autoput kroz Frušku Goru - odmah!
Repblički i pokrajinski funkcioneri se složili da zajedno rade na izgradnji autoputa od Novog Sada do Rume.
Ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verica Kalanović i predsedniik vlade Vojvodine Bojan Pajtić najavili su danas početak zajedničkog i sinhronizovanog rada republike, pokrajine i lokalnih samouprava na izgradnji autoputa Novi Sad - Ruma sa tunelom kroz Frušku goru, kako su ocenili istorijskog projekta za Vojvodinu i Srbiju.
"Građani Vojvodine nemaju vremena da čekaju, i ovaj projekat zahteva punu sinhronizaciju, odgovornost i posvećenost njegovom ostvarivanju", izjavila je ministarka Kalanović novinarima.
Napominjući da se na sastanku, održanom u zgradi pokrajinske vlade, upravo diskutovalo u tom pravcu ona je naglasila da atmosfera u razgovoru daje nadu "da smo na dobrom putu da ovaj projekat uradimo najkvalitetnije i u predviđenom roku za 30 meseci".
Nadležnosti republike, pokrajine, grada Novog Sada, opština Irig i Ruma, i drugih, potpuno su definisane kao i podela odgovornosti, napomenula je Kalanović, i dodala da od danas počinje zajednički rad na ostvarivanju tog izuzetno značajnog državnog projekta.
"Biće teško ali ćemo svakodnevno komunicirati, i ako budemo radili onako kako smo se danas dogovorili nadam se da će za 30 meseci, što je projektovani rok, biti završen ovaj autoput", rekla je Kalanović.
Ona je podsetila da je autoput Novi Sad - Ruma sa tunelom jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u Srbiji, naglasivši da se time ostvaruje višedecenijski san građana Vojvodine i Srbije o povezivanju Novog Sada poprečnom vezom sa Koridorom 10 i granicom sa Hrvatskom i BiH.
Taj projekat je, kako je rekla, već prošao prvu fazu potpisivanjem predugovora koji podrazumeva izgradnju dva regionalna puta, od kojih je jedan od Novog Sada do Rume a drugi je Moravski koridor u Centralnoj Srbiji, vredan 642 miliona evra.
Krajem prošle godine, rekla je Kalanovićeva, potpisan je predugovor sa kineskom firmom "Putevi i mostovi", koji je okvir za ostvarivanje ovog projekta, ali koji podrazumeva i potpisivanje glavnog ugovora.
I jedan i drugi projekat su složeni a, kako je rekla ministarka, izgradnja regionalnog puta od Novog Sada do Rume je još složenija i zahteva aktiviranje svih postojećih snaga, zbog čega je iniciran ovaj sastanak.
Predsednik vlade Vojvodine, Pajtić, ocenio je da je rok za izgradnju autoputa Novi Sad - Ruma sa tunelom do 2015. godine vrlo ambiciozan, i dodao da je to istorijski infrastukturni projekat za Vojvodinu.
Pajtić je napomenuo da će tunel kroz Frušku goru, od oko tri kilometra, biti najduži u Srbiji i naglasio da će taj autoput imati ogroman ekonomski značaj, jer će spojiti Bačku i Banat sa Sremom i omogućiti veću prohodnost preduzećima i građanima.
Taj put sa tunelom, dodao je Pajtić, ima i veliki ekološki značaj, jer je nacionalni park "Fruška gora" veoma opterećen teretnim saobraćajem i svakodnevno se devastira.
"Ovaj projekat je zbog svog istorijskog značaja okupio sve nas i mislim da smo pokazali vrlo visok stepen odgovornosti ", rekao je Pajtić i naglasio da su republika i pokrajina, kao i lokalne samouprave spremni da punom snagom rade na ostvarivanju tog projekta.
Pajtić je dodao da bi taj autoput ubuduće trebao da bude povezan i sa rumunskom granicom, što bi počelo da se ostvaruje posle 2015. godine.
Tako će se stvoriti veoma dobar investicioni ambijent i biće omogućeno da dođu novi domaći i strani investitori, da se otvaraju industrijske i radne zone, a time i nova radna mesta.
"Infrastruktura je suštinski preduslov za otvaranje novih radnih mesta i za razvoj privrede", zaključio je Pajtić.
Na sastanku posvećenom gradnji autoputa od Novog Sada do Rume koji bi, kako je ranije najavljeno, trebalo da bude izgrađen uz pomoć kredita kineske Eksim banke, učestvovafli su i gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, predsednici opština Ruma i Irig i predstavnici nadležnih pokrajinskih sekratarijata i preduzeća "Koridori Srbije".
Dužina autoputa Novi Sad-Ruma sa tunelom kroz Frušku Goru je 27 kilometara i prolazi kroz tri opštine- Novi Sad, Irig i Rumu. Na ovom području živi oko 400 hiljada stanovnika i posluje blizu 30 hiljada privrednih subjekata, a u blizini trase autoputa nalazi se i 12 industrijskih i jedna slobodna zona.