Vesti
Društvo i ekonomija
Neformalno otvoren "srpski Davos"
13.03.2013. 12:00
Izvor: mondo.rs
Neformalno otvoren "srpski Davos"
Kopaonik biznis forum 2013, koji će okupiti više od 500 učesnika, sinoć je neformalno otvoren koktelom dobrodošlice.
Predsednik Saveza ekonomista Srbije (SES), Aleksandar Vlahović, poželeo je dobrodošlicu svim učesnicima i gostima, i rekao da biznis forum na Kopaoniku ove godine slavi značajan jubilej - 20 godina. On je naglasio da je SES protekliih godina stalno unapređivao kvalitet ovog značjanog skupa.
Direktorka Novinske agencije Tanjug, medijskog partnera ovogodišnjeg foruma, Branka Đukić, pozdravila je učesnike skupa i predstavnike medija, ističući da će ideje i inicijative pokrenute na ovogodišnjem Kopaonik biznis forumu biti od pomoći vladi da formuliše ekonomsku strategiju Srbije.
Đukićeva je naglasila da će se upravo Tanjug postarati za to da se te ideje i incijative što bolje čuju u javnosti.
U zabludi su svi oni koji i dalje vide saopštenje kao glavni vid informisanja javnosti, poručila je Đukićeva i dodala da je budućnost medija u svim kanalima moderne komunikacije.
Domaćin neformalnog skupa na Kopaoniku, vlasnik "MK grupe" Miodrag Kostić, poželeo je dobrodošlicu svim učesnicima i gostima foruma.
On je podsetio da je "MK Mountain Resort" sproveo investicioni program, da su posle požara sve sobe renovirane, da su dograđena tri sprata, i da taj turistički centar u potpunosti funkcipniše.
"Reindustrijalizacija i povezane teme" osnovni su tematski okvir ovogodišnjeg "srpskog Davosa" kome prisustvuje veliki broj privrednika iz zemlje i regiona, kao i državnih zvaničnika i predstavnika međunarodnih institucija.