Vesti
Društvo i ekonomija
Samsung za ulaganja u srpsko obrazovanje
21.05.2013. 20:00
Izvor: Mondo
Samsung za ulaganja u srpsko obrazovanje
Premijer Ivica Dačić danas je na sastanku sa delegacijom kompanije "Samsung elektroniks" za Evropu istakao da Vlada Srbije podržava ulaganja velikih kompanija koje će pomoći privredni oporavak i unaprediti obrazovni sistem u Srbiji.
Dačić i članovi delegacije "Samsung elektroniksa" ocenili su da postoje dobri uslovi za stratešku saradnju i dugoročno prisustvo ove kompanije u Srbiji.
Kompanija "Samsung elektroniks" je zainteresovana za unapređenje saradnje i ulaganja u razvoj tehnološke infrastrukture i primenu informacione tehnologije u obrazovnom sistemu, navodi se u saopštenju.
Delegacija te komanije je razgovarala i sa ministrom rada, zapošljavanja i socijalne politike Jovanom Krkobabićemi ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Žarkom Obradovićem.
Tokom sastanka sa ministrom rada, zapošljavanja i socijalne politike Jovanom Krkobabićem, predstavnici kompanije Samsung su izrazili su spremnost da u Srbiji otvore prostor za specifične vidove saradnje, kako u domenu obrazovanja, tako i u projektima koji bi podstakli dodatno zapošljavnje kroz dokvalifikaciju i prekvalifikaciju nezaposlenih.
Krkobabić je tom prilikom istakao da je Ministarstvo spremno da u punom kapacitetu pomogne i učestvuje u svim projektima koji otvaraju perspektivu trajnog zapošljavanja.
On je kazao da je predloženi projekat izazov i za samu Srbiju, jer nam se pruža šansu da još jednom dokažemo da smo zemlja u kojoj može i ume da se radi po najvišim evropskim i svetskim standardima, navodi se u saopštenju Kabineta.