Vesti
Društvo i ekonomija
Od Kuvajćana novi kredit za navodnjavanje
10.06.2013. 20:00
Izvor: Mondo
Od Kuvajćana novi kredit za navodnjavanje
Ambasador Kuvajta Favzi Abdulaziz Ahmad el Džesem izjavio je danas u Kruševcu da će Kuvajtski razvojni fond iduće godine odobriti Srbiji novi kredit za navodnjavanje.
Podsetivši na prethodno potpisan sporazum o kreditu između Kuvajtskog razvojnog fonda i Vlade Srbije u iznosu od 25 miliona evra za izgradnju Prokopa, Ahmad el Džesem je kazao novinarima da ambasada Kuvajta pokušava da radi na poboljšanju ekonomskih odnosa dve zemlje.
"Kao ambasador imam zeleno svetlo od rukovodstva da sa Srbijom pojačam ekonomsku saradnju i trgovinu", kazao je ambasador, istakavši da je u maju ove godine obeleženo i 50 godina od potpisivanja sporazuma o diplomatskim odnosima sa Jugoslavijom.
Srbija je lepa zemlja i ima dosta potencijala, ocenio je ambasador i napomenuo da je sa gradonačelnikom Kruševca Bratislavom Gašićem razgovarao o tome da Srbiju uskoro posete biznismeni, trgovci i mediji iz Kuvajta, kako bi se lično uverili i prikazali te potencijale.
On je pozvao firme iz Kruševca da se obrate ambasadi Kuvajta u Beogradu, ukoliko smatraju da postoji mogućnost za saradnju i istakao da će ambasada napraviti dalje kontakte sa Privrednom komorom Kuvajta.
Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić, koji je sa ambasadorom Kuvajta obišao Fabriku ulja, Fabriku maziva i Ribarsku banju rekao je na konferenciji za novinare da taj grad ima veliku šansu u banjskom turizmu, kao i da Kruševac traži partnere sa kojim bi se na obostranu korist unapredila proizvodnja.
"Danas obilazimo FAM, Fabriku ulja, i Ribarsku banju, a Kancelarija za ekonomski razvoj predložiće ambasadoru nekoliko projekta", rekao je Gašić, istakavši da će se u drugoj polovini godine raditi na privlačenju investicija.
"Posle dobijanja datuma, a iskreno se nadam da ćemo ga dobiti u junu, maksimalno ćemo se angažovati oko investicija i zapošljavanja građana Srbije", rekao je Gašić, koji je i potpredsednik Srpske napredne stranke.
On je dodao da će se tog dana (28.juna) u Kruševcu održati sednica Vlade, a biće prisutan i predsednik Srbije Tomislav Nikolić.